Maxon komt met tweede generatie motioncontrolplatform

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Maxon Motor heeft zijn tweede generatie Epos-positioneerbesturingen uitgebreid met een 32-bit-DSP van Texas Instruments en aansluitingen voor USB en Can-open. De digitale Epos 2 (Easy to use Positioning) positioneerbesturingen zijn gericht op het regelen van borstel- en borstelloze DC-motoren met encoder. Gerwin Geukes, directeur van Maxon Motor Benelux, verwacht dat Epos 2 de komende maanden meer uitbreidingen krijgt.

Maxons Epos-positioneerbesturingen zijn gericht op decentrale intelligente aandrijvingen. De modulaire digitale positioneerbesturingen zijn gebaseerd op Can-open en inzetbaar binnen het vermogensbereik van 1 tot 700 watt. Ze zijn te gebruiken als positioneer-, snelheid- en stroomregelaar voor DC- en EC-motoren.

Met Epos 2 zijn motioncontrolfuncties en complexe wiskundige algoritmes efficiënt uit te voeren. Met Maxons eigen tooling zijn punt-tot-punt-bewegingen te programmeren. Voor het programmeren van complexere baantrajecten met meerdere assen biedt Maxon een koppeling met National Instruments‘ Labview.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.