Matig kwartaal voor Vimag-achterban

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het derde kwartaal laat over het algemeen een negatief beeld zien bij de leden van Vimag, de sectie van de Federatie Productietechnologie waarin fabrikanten en leveranciers van machines, (hardmetalen) gereedschappen, en software en apparatuur voor meet- en besturingstechniek zijn vertegenwoordigd. De omzet voor gereedschappen bedroeg 29,5 miljoen euro, 4 procent minder dan een jaar geleden. Bij de investeringsgoederen werd wel een omzetstijging van 5 procent genoteerd, terwijl de omzet van verspanende verbruiksgoederen nagenoeg onveranderd bleef. Daarentegen zagen leveranciers van niet-verspanende verbruiksgoederen, meetgereedschappen en overige gereedschappen hun omzet dalen met respectievelijk 15, 10 en 11 procent.

De machineomzetten bedroegen over het derde kwartaal 32,7 miljoen euro. Dat is een daling van 15 procent in vergelijking met dezelfde periode twaalf maanden geleden. Een daling deed zich ook voor bij verspanende machines (-10 procent naar 24,6 miljoen euro), niet-verspanende machines (-26 procent naar 7,6 miljoen euro) en overige machines (-22 procent naar 500 duizend euro).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.