Matig kwartaal voor Applied, stemming goed

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het eerste fiscale kwartaal – dat eindigde op 29 januari – heeft Applied Materials een omzet geboekt van 2,19 miljard dollar. Dat is vergelijkbaar met het voorgaande kwartaal, maar bijna 20 procent lager dan dezelfde periode een jaar geleden. De nettowinst kwam uit op 117 miljoen dollar. Dat steekt schril af tegen de 456 miljoen uit het vierde kwartaal en de 506 miljoen uit het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2011. Applied is tevreden over het resultaat omdat het rekening had gehouden met een sterkere terugval.

’De wereldwijde vraag naar mobiele apparaten zorgt ervoor dat halfgeleiderklanten voor het derde jaar op rij stevig investeren‘, zegt Applied-CEO Mike Splinter. ’Daardoor zien we een degelijke groei in de bestellingen en denken we dat de business in het tweede kwartaal zal verbeteren.‘ Voor het lopende kwartaal voorspelt Applied een omzetgroei van tussen de vijf en vijftien procent.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.