Mathworks optimaliseert codegeneratie voor Arm Cortex

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Mathworks heeft aangekondigd dat code die vanuit Matlab en Simulink wordt gegenereerd nu is geoptimaliseerd voor gebruik in de volledige Arm Cortex-processorreeks. Ontwikkelaars van embedded systemen die gebruikmaken van Arm Cortex-processoren in de automobiel- en luchtvaartindustrie en in sectoren die signaalverwerkings- en medische apparatuur produceren, kunnen nu automatisch code genereren met een snellere uitvoeringstijd en minder geheugengebruik. Door de mogelijkheid om geoptimaliseerde code te genereren zijn kleine ontwerpteams nu nog beter in staat om modelgebaseerd ontwikkelen toe te passen op tal van applicaties en apparaten, bijvoorbeeld voor motoraandrijving, vermogenselektronica, audio en communicatie, aldus Mathworks.

Voortbouwend op de ondersteuning van de Cmsis-bibliotheek voor Cortex-R- en Cortex-M-kernen biedt Embedded Coder nu ondersteuning voor de NE10 DSP-bibliotheek, waarmee geoptimaliseerde DSP-filtercode kan worden gegenereerd voor alle apparaten met een processor uit de Arm Cortex-A-reeks. Simulink biedt verder geïntegreerde targetondersteuning voor apparatuur met Arm-hardware, waaronder Beaglebone Black, Xilinx Zynq, ST Discovery Board en Freescale Freedom Board. Er zijn integraties van andere leveranciers beschikbaar voor andere veelgebruikte Arm-apparaten, zoals Hercules van Texas Instruments en CMx40 van Analog Devices.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen