Mathworks lanceert grote nieuwe release Matlab

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Twee keer per jaar brengt Mathworks een update op de markt van Matlab. Release 2014b bevat onder meer een nieuw grafisch systeem, ondersteuning voor big data en verbeterde functies voor het inpakken en distribueren van programmacode en voor integratie met versiebeheer. Met deze nieuwe functionaliteit kunnen ingenieurs en wetenschappers in alle belangrijke sectoren nog eenvoudiger gegevens analyseren en visualiseren, aldus Mathworks.

Dankzij de volledig vernieuwde standaardkleuren, lettertypen en stijlen in het nieuwe grafische systeem in Matlab wordt het gemakkelijker om gegevens te interpreteren en inzichtelijk te maken, stelt Mathworks. Door de nieuwe syntax voor het wijzigen van eigenschappen van grafische objecten verloopt aanpassing van visualisaties eenvoudiger. Verder zijn er nieuwe mogelijkheden beschikbaar waaronder draaibare labels bij grafische assen, ondersteuning voor teksten en symbolen in meerdere talen en automatisch bijwerken van datum- en tijdlabels.

Dankzij extra ondersteuning voor big data in Matlab is het mogelijk om gegevensverzamelingen die te groot zijn voor het werkgeheugen op effici√ęnte wijze te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige manieren voor het openen en analyseren van grote tekstbestanden en databases en aan ondersteuning van de programmeertechniek Mapreduce direct in Matlab. Deze functies kunnen ook worden opgeschaald voor gebruik op Hadoop, het platform voor grote hoeveelheden gegevens.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen