Materialise trekt naar de beurs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Eind vorig jaar kondigde de Leuvense specialist in 3D-printing al aan een beursgang te overwegen. Nu heeft Materialise dan ook een dossier ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC voor een listing op de Nasdaq. Uit dat rapport blijkt dat Materialise mikt op een opbrengst van 125 miljoen dollar.

Dat Materialise kiest voor een Amerikaanse beurs is te begrijpen, betoogt De Tijd. Vorig jaar trokken twee 3D-printconcurrenten – The Exone en Voxeljet – naar de beurs. Beleggers reageerden enthousiast. De timing van Materialise is wel wat ongelukkig. Begin maart maakte beleggersblad Barron’s gehakt van de beurshype rond 3D printing. ‘[De hoofdrolspelers zijn] heel goed in het printen van persberichten, maar niet zo goed in het printen van winstcijfers’, is het verdict. Daarna kregen de beursgenoteerde 3D-specialisten rake klappen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.