Materialise overweegt overname specialist in 3d-productieflow

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Materialise heeft een optie genomen voor de acquisitie van Link3D. Dat Amerikaanse bedrijf levert voor additieve workflow- en productie-executiesystemen (mes). Met de overname zou Materialise zijn vermogen vergroten om klanten te helpen controle te krijgen over hun productievloer wanneer ze hun capaciteit voor additive manufacturing opschalen naar volumeproductie. Bovendien stelt de overname Materialise in staat om zijn roadmap te versnellen om cloudgebaseerde toegang tot zijn geïntegreerde softwareplatform te bieden. Het zal naar verwachting ook het industriële klantenbestand van Materialise in Noord-Amerika, Europa en Azië verbreden.

‘Door de krachten te bundelen met Link3D verwachten we nog beter gepositioneerd te zijn om onze klanten een oplossing te bieden voor het plannen, beheren en optimaliseren van hun AM-activiteiten’, aldus Materialise-ceo Fried Vancraen. ‘Deze overeenkomst maakt gebruik van de synergie tussen de twee bedrijven en zal ons helpen om een deel van de complexiteit weg te nemen bij het opschalen van 3d-printen als onderdeel van een verbonden, industrieel productieproces.’

Materialise verwacht de optie tot koop aan het eind van het jaar te kunnen lichten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.