Materialise neemt embedded-softwareontwikkelaar Cenat over

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

3D-printspecialist Materialise neemt zijn Gentse toeleverancier Cenat over, dat embedded software ontwikkelt voor controlesystemen voor additieve productie. Cenat is momenteel een dochteronderneming van de Test & Measurement Solutions-groep uit Hasselt. Met de overname wil Materialise de kwaliteitscontrolesystemen van zijn 3D-printplatform uitbouwen, zodat het gebruikt kan worden voor gereguleerde industrie√ęn. Het gaat daarbij onder meer om de medische en de luchtvaartsector. Volgens Materialise is het platform al opgezet met de vereisten voor deze markten in het achterhoofd.

Het platform van Materialise is bedoeld als om 3D-printapplicaties en 3D-printers van verschillende leveranciers aan elkaar te koppelen. Vorig jaar sloot het bedrijf verschillende partnerschappen met 3D-printerbouwers om drivers te ontwikkelen voor het platform.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.