‘Materiaalkennis noodzaak voor ontwerpers’

Jessica Vermeer
Leestijd: 5 minuten

Invar en Duplex waren dit jaar onderwerp van het halfjaarlijkse colloquium over materialen van Hittech University. Cor Heijwegen vertelt over het belang van materialen voor hightech Nederland.

De potloden zijn geslepen en de klappers liggen klaar, want we gaan naar school vandaag. Althans, naar Hittech University. Cor Heijwegen, medeoprichter van de Hittech Group, heeft de University een paar jaar geleden intern opgericht. Een van de activiteiten die het bedrijf organiseert, is een halfjaarlijks colloquium over speciale materialen. Klanten zoals ASML en VDL ETG en ontwerpers en operators binnen Hittech zijn te gast.

Het belangrijkste doel van het colloquium is om materiaalkennis te verhogen, en kennis en ervaring bijeen te brengen. Daarnaast wil Hittech de ontwerpers confronteren met de problematiek die gepaard gaat met de materiaalkeuze voor een applicatie en ze uitleggen dat ze de basiskennis moeten beheersen, zodat ze de juiste keuze kunnen maken. ‘Wij vinden dat het kennisniveau hoger moet worden’, legt Heijwegen uit. ‘Ontwerpers moeten beseffen met welke factoren ze rekening moeten houden. Ze moeten heel vroeg in het ontwikkelproces de juiste vragen stellen. De ontwikkelaars moeten weten bij welke expert ze moeten aankloppen en begrijpen wat hij zegt.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.