Materiaalfabrikanten ontwikkelen specials voor Ultimaker

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Ultimaker vereenvoudigt professioneel 3d printen met nieuwe industriële materiaalprofielen. Op verzoek van klanten zijn DSM en Owens Corning toegetreden tot het Ultimaker Alliances Program. De materiaalfabrikanten ontwikkelden binnen dat programma geoptimaliseerde industriële materiaalprofielen voor professioneel fused filament fabrication 3d printen.

Ultimaker-directeur Jos Burger is trots dat de samenwerking haar vruchten afwerpt. ‘Hierdoor kunnen we klanten met een Ultimaker S5 de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van uiterst geavanceerde technische kunststoffen. De samenwerkingsverbanden zullen meer professionals toegang geven tot hoogwaardige materialen voor uiteenlopende toepassingsscenario’s. Elk van deze materialen zal de Ultimaker S5 in het veld een extra dimensie geven.’

DSM Novamid ID1030 CF10, een nieuw met koolstofvezel gevuld PA6/66-filament, maakt het mogelijk om 3d-geprinte onderdelen eigenschappen mee te geven die normaliter alleen met spuitgieten kunnen worden verkregen. Het materiaal is met 10 procent glasvezel versterkt en draagt bij aan krachtige, taaie en stijve 3d-geprinte onderdelen. Dit maakt het filament geschikt voor de ontwikkeling van functionele prototypes en eindgebruikerstoepassingen. Bovendien kan dit materiaal met dezelfde snelheden worden geprint als niet-versterkte typen kunststof.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.