Markt precieze tandwielkasten groeit tegen stroom in

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Ondanks de economische malaise is de markt voor nauwkeurige versnellingsbakken en motorreductoren de afgelopen jaren flink gegroeid. In 2011 lagen de verkopen 69 procent hoger dan in 2009, berekende onderzoeksbureau IMS Research. De vraag naar nauwkeurige versnellingsbakken zwol aan in 2010 en 2011 omdat de markten voor machinetools en industri√ęle robots boven verwachting presteerden. Planetaire tandwielkasten zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van groei, maar ook de verkoop van precieze motorreductoren en haakse tandwielen is weer terug op het niveau van voor de crisis.

IMS Research verwacht dat de markt voor nauwkeurige versnellingsbakken en motorreductoren de steile groeicurve de komende jaren niet zal blijven vasthouden. Voor de periode 2011-2016 rekent het op een jaarlijkse groei van gemiddeld 6,7 procent. Er zal minder vraag zijn door de slepende zwakke wereldeconomie. Ook voorspelt de marktvorser overcapaciteit door de investeringen van de afgelopen jaren wat zijn weerslag zal hebben op de verkoopcijfers.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.