Markt niet-industriële motoren goed voor 8 miljard stuks

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

IMS Research heeft berekend dat er vorig jaar 8,7 miljard motoren over de toonbank gingen voor niet-industriële toepassingen. Het onderzoekbureau schat dat de markt in 2013 is gegroeid naar 11,5 miljard exemplaren. ’Veel mensen realiseren zich niet hoeveel motoren er jaarlijks worden gebruikt in simpele consumentenelektronica‘, zegt IMS-analist Adrian Lloyd. ’Om eerlijk te zijn, keken wij ook verrast op toen we onze analyse hadden afgerond.‘ Met niet-industriële toepassingen bedoelt IMS markten zoals automotive, consumentenelektronica, en computers en randapparatuur.

In de markt voor niet-industriële motoren voeren DC-borstelmotoren, borstelloze DC-motoren en DC-steppermotoren de boventoon. Samen nemen ze 85 procent van de industrie voor hun rekening. Vooral de borstelmotoren doen het goed, met een marktaandeel van 45 procent. Niet zo verrassend, vindt IMS, omdat dit goedkope en betrouwbare motoren zijn die voor veel toepassingen geschikt zijn. Hogere groei verwacht de marktvorser echter voor de borstelloze broertjes. Die zijn weliswaar iets duurder maar presteren beter. De continue prijsdaling zorgt er bovendien voor dat ze steeds vaker de voorkeur krijgen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.