Markt hydraulische systemen prolongeert opwaartse lijn

Leestijd: 1 minuut

De wereldwijde omzet voor hydraulische apparatuur ligt op 34,8 miljard euro in 2010. Dit jaar gaat er nog 22,6 miljard euro in de markt om. Dat zegt marktanalist Global Industry Analysts. De sterke opgang ligt volgens de marktvorser aan de opkomst van geavanceerde apparatuur. Tegenwoordig is het veelal gebruikelijk dat hydraulische componenten met elektronica zijn geïntegreerd. Hierdoor bereikt hydraulische apparatuur een hogere nauwkeurigheid, uitgebreidere functionaliteit en betere krachtenbeheersing.

De Verenigde Staten vormen de grootste markt met een geschatte omzet van 9,1 miljard euro in 2007. Europa staat op plaats twee, gevolgd door Japan. De drie regio‘s bezetten 70 procent van de wereldmarkt voor hydraulica. Azië is daarentegen, met uitzondering van Japan, de snelst groeiende markt wereldwijd. Het groeit jaarlijks met gemiddeld 6,9 procent. KR

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen