Markt gereedschapsmachines heeft last en gemak van Azië

Leestijd: 1 minuut

Cecimo voorspelt dat de Europese markt voor gereedschapsmachines dit jaar met 22 procent zal groeien tot 20,2 miljard euro. Belangrijkste reden van deze stijging is de sterke toename van orders vorig jaar. Hoewel het de sterkste groei is sinds lange tijd, ligt het verkoopcijfer nog wel een vijfde onder het niveau uit het recordjaar 2008.

Ondanks de positieve cijfers blijft Cecimo waarschuwen voor een verschuiving richting Azië. ’Het duidelijke herstel komt voor een groot deel op het conto van buitenlandse bestellingen, vooral uit Azië‘, aldus Frank Brinken van de brancheorganisatie. ’We proberen te profiteren van de Aziatische groei maar ondervinden felle concurrentie van lokale en deels staatsgesteunde bedrijven in deze markt.‘ De verwachte volgende productiepiek in 2013 wordt vooral veroorzaakt door groei in China en de rest van Azië. Brinken: ’Europa moet absoluut snel actie ondernemen, voordat het te laat.‘ Cecimo roept de EU op om de focus te verscherpen en oneerlijke handelswijze van een aantal Aziatische bedrijven aan te pakken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.