Markt gereedschapsmachines doet goede zaken

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Europese markt voor gereedschapsmachines heeft in het eerste halfjaar goed geboerd. Er kwamen in die periode 48 procent meer orders binnen dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Cecimo (Comité Européen de Coopération des Industries de la Machine-outil). Volgens de overkoepelende industrieorganisatie is de groei vooral te danken aan de export naar Azië. Ook in de voorlopige cijfers voor het derde kwartaal is een duidelijke groei te zien in buitenlandse bestellingen.

Cecimo constateert dat zijn lidbedrijven last hebben van handelsbarrières. EU-initiatieven om die te slechten, juicht het daarom toe. De free trade agreement met Zuid-Korea zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat Europese machine-exporteurs 450 miljoen euro per jaar besparen op handelskosten. Ook een bestrijding van importbureaucratie kan de concurrentiepositie verbeteren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.