Markt agrorobots boert goed

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De wereldwijde markt voor agrorobots groeit in de periode 2012-2016 met gemiddeld 14,5 procent per jaar. Dat voorspelt onderzoeksbureau Technavio. Een belangrijke impuls voor deze stijging is de groeiende belangstelling die overheden hebben in agrarische robotica. Ook speelt mee dat boeren hun productiviteit moeten opschroeven. Die factor zal nog zeker tot 2020 van invloed zijn.

In tegenstelling tot mensen kunnen robots langere tijd consistent en accuraat werken. Ze zijn vaak sneller dan mensen waardoor de productiviteit nog verder omhoog gaat. De markt voor bijvoorbeeld melkrobots, rijstplantrobots en robots voor arbeidsintensieve activiteiten zoals het verplaatsen van potten en struiken groeit solide. Volgens Technavio zal die stijging de komende jaren doorzetten.

’De wereldwijde markt voor agrorobots is getuige van groeiende investeringen door de ontwikkeling van nieuwe, verbeterde en technisch geavanceerde robots‘, schrijft Technvaio. ’Verschillende grote spelers en start-ups steken meer geld in de ontwikkeling van robots voor agrarische toepassingen om als eerst op de markt te kunnen zijn. Overheden tonen meer belangstelling door meer robotprojecten te financieren. Daarmee hebben ze een grote positieve impact op de markt.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.