Marel breidt uit naar eendenindustrie met overname Noord-Hollands PMJ

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Marel heeft Poultry Machinery Joosten (PMJ) ingelijfd. Dat bedrijf uit Opmeer is een wereldwijde leverancier van geavanceerde verwerkingssystemen voor de eendenindustrie. Samen verwachten de twee bedrijven hun positie te versterken om verder te groeien en een meerwaarde te bieden voor zowel huidige als toekomstige klanten. De jaarlijkse inkomsten van PMJ bedragen ongeveer 5 miljoen euro.

PMJā€™s productportfolio van primaire verwerking, inclusief waxen en panklaar maken, is een goede aanvulling voor Marel om de enige volledige leverancier van eendenverwerkingssystemen te worden. Zo kan Marel het klantenbestand in het eendensegment uitbreiden, het wereldwijde verkoop- en servicenetwerk benutten en uitbreiden naar nieuwe markten. Het managementteam van PMJ blijft in functie en zal zorgen voor bedrijfscontinuĆÆteit voor medewerkers en klanten.

De wereldwijde markt voor eendenvlees is een grote en groeiende markt, met een geschatte waarde van ongeveer 6 miljard euro. Het jaarlijkse volume eendenvlees is momenteel 4,5 miljoen ton, waarvan 70 procent wordt afgezet in China, waar Marel al een gevestigde naam is. PMJ heeft langdurige relaties opgebouwd met veel van de grootste eendenprocessors ter wereld, en samen met Marels wereldwijde verkoop- en servicenetwerk en digitale platforms kan het wereldwijde bereik worden vergroot en de klantenondersteuning versterkt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.