Mapper failliet, curator onderzoekt doorstart

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

Net nu de techniek werkt, is het geld bij Mapper op. Durft er iemand een doorstart te financieren?

Mapper heeft in surseance de financiële gaten niet weten te dichten en is 28 december failliet verklaard. Curator Jan Joost Wittekamp van Cees Advocaten onderzoekt nu de mogelijkheid van een doorstart. Hoewel hij in eerste instantie de belangen van schuldeisers behartigt, moet ook het maatschappelijk belang worden meegewogen in de afwikkeling van het faillissement. Behoud van Mappers e-beamtechnologie voor Nederland, zoals ASML-topman Peter Wennink graag ziet, zou ‘in beperkte mate’ een rol kunnen spelen in zijn overwegingen, aldus Wittekamp in het Financieele Dagblad.

Volgens operationeel directeur Guido de Boer is het uitermate zuur dat het geld op is juist nu de techniek na twintig jaar eindelijk werkt. De laatste testresultaten uit Frankrijk zijn ‘heel goed’, zegt De Boer in NRC Handelsblad. ‘Nu zijn we echt klaar om orders aan te nemen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.