Maplesoft richt Physical Modeling Consortium op

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Maplesoft zet een consortium in de steigers voor fysieke modellering. Het Canadese bedrijf focust daarmee vooral op de automobielindustrie. Maplesoft levert wiskundige tooling voor reken- en modelleerwerk. Het bedient grote namen uit de automobielindustrie zoals BMW, Bosch, Chrysler, Denso, Ford en Toyota, maar ook bedrijven als Boeing, HP, Lockheed en Lucent.

Het bedrijf uit Waterloo wil met zijn initiatief de uitwisseling van ideeën over modelleringstechnologie stimuleren. Maplesoft hield de oprichtingsvergadering van het consortium tijdens het International Federation of Automatic Control (IFAC) Symposium on Advances in Automotive Control in Californië. Bij de aftrap liet Toyota zijn visie voor toekomstige ontwikkeling zien in Rapid Plant Modeling-methodologieën. Maplesoft deed zijn ideeën voor onderzoek en ontwikkeling op dit gebied uit de doeken. In februari staat er een bijeenkomst van het Physical Modeling Consortium op de planning in Berlijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.