Maplesim 4.5 slikt Modelica 3.1 en simuleert tot honderd keer sneller

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Maplesoft heeft zijn Maplesim-ontwerpgereedschap geüpdatet. Editie 4.5 bevat onder meer verbeterde ondersteuning voor Modelica, een open standaard voor de beschrijving van fysische modellen en componenten. De bijbehorende importfunctie biedt niet alleen toegang tot de Modelica 3.1 Standard Library maar ook tot Modelica-bibliotheken met maatwerkonderdelen van derden in hun Maplesim-modellen. Andere verbetering is de mogelijkheid om oudere Maplesim-modellen te converteren om Modelica 3.1 te kunnen gebruiken.

Verder heeft Maplesoft een oppoetsbeurt gegeven aan de simulatie-engine waarmee gebruikers eenvoudig continue modellen kunnen simuleren met discrete events. De engine van Maplesim 4.5 behandelt een veel grotere klasse en levert aanzienlijk betere prestaties voor bestaande hybride discrete/continue modellen. Het gereedschap van Maplesoft kan nu modellen aan die honderden events omvatten. Daarnaast draaien modellen met discrete events vaak tien keer sneller dan in editie 4; soms is de winst zelfs een factor honderd. De verbeterde engine verkort ook de formuleringstijden voor grote continue modellen en daarmee de tijd die nodig is om het model gereed te maken voor simulatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen