Malmö bestelt vijftien ‘trambussen’ bij Van Hool

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bussenbouwer Van Hool heeft een contract afgesloten met Nobina, de grootste personenvervoersmaatschappij in Scandinavië. De deal betreft de levering van vijftien hybride Exqui.City‘s die vanaf juni 2014 in het Zweedse Malmö en omgeving moeten rondrijden. Van Hool is de eerste constructeur die in Scandinavië een contract binnenhaalt voor dit type voertuig dat ook wel eens trambus wordt genoemd. De Exqui.City rijdt gewoon op de weg en heeft geen rails en bovenleiding nodig als een tram. Toch kan de lengte oplopen tot 24 meter doordat de cabine meervoudig geleed is. De hybride voor Malmö is elektrisch aangedreven waarbij een generator gekoppeld aan een Euro6-biogasmotor de elektriciteit opwekt.

Eerder sloot Van Hool uit Koningshooikt contracten voor de levering van 92 gelijkaardige modellen van de Exqui.City in onder meer Barcelona, Genève, Metz en Parma.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.