Magnetische grijper Schunk voor de machinespindel

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Schunk breidt zijn moduleprogramma voor machinezelfbediening verder uit. Net als de vingergrijper en de vacuüm-, reinigings- en evenwichtmodules is ook de magneetgrijper GSW-M uitgerust met een 20 mm asinterface die gespannen in conventionele gereedschaphouders met de machinespindel kan worden verbonden. Het is mogelijk ferromagnetische onderdelen, zoals platen, ringen of stukken met complexe contouren tijd- en kosteneffectief met de machinespindel te verwerken, aldus Schunk. De grijper is geschikt voor het grijpen van stangen en prefab afnames in draaimachines.

Omdat de magnetische grijper van Schunk is voorzien van een permanente magneet, moet alleen voor het grijpen van de werkstukken koelvloeistof of perslucht worden gebruikt. Dit bespaart energie en garandeert dat de onderdelen – zelfs bij een plotseling verlies van de druk – op betrouwbare wijze beetgepakt blijven, legt de fabrikant uit. Zonder aanpassing of vingerwissel kan de GSW-M verschillende werkstukken hanteren, zelfs als ze zijn voorzien van gaten of uitsparingen. Indien nodig kunnen ook meerdere onderdelen achter elkaar worden opgepakt en gestapeld. De magnetische grijper heeft een klemkracht 20 N en is ontworpen voor werkstukken tot 1 kg.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen