Magneetventielen Asco bestand tegen agressieve toepassingen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Asco Numatics introduceert twee intrinsiek veilige magneetventielen met EX IA IIC T6-certificering. De magneetkoppen zijn speciaal ontworpen voor model 327 direct werkende magneetventielen en beschikbaar in aluminium met epoxyhars beschermlaag of in roestvast staal. De certificering is geheel volgens de Atex-richtlijnen, categorie 1G en 2D en Equipment Protection Level (EPL) GA en DB. Beide modellen zijn goedgekeurd volgens IECEX, zijn gecertificeerd voor functionele veiligheid conform IEC 61508 en geschikt voor Sil 3-toepassingen.

De magneetventielen zijn ongevoelig voor verkeerde polariteit en hebben een energieverbruik van 0,5 W bij 24 V DC. Door toepassing van een nieuwe elektronische boosterspoel met roestvast stalen kern wordt een optimale prestatie gerealiseerd, aldus Asco. De kop kan vrij over 360 graden draaien voor een optimale positie ten behoeve van de kabeltoegang. De ventielen hebben een grote doorlaat (Kv = 0,45 m3/h), werken van 0 tot 10 bar en hebben geen minimale werkdruk nodig. Ze zijn geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van -40 tot 60 graden Celsius.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen