Magneetgrijper Schunk houdt vijf zijden werkstuk vrij

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In tegenstelling tot de meeste andere magnetische grijpers op de markt, worden de nieuwe EGM‘s van Schunk niet pneumatisch maar elektrisch aangedreven. Omdat alleen energie nodig is voor het in- en uitschakelen, werkt de grijper een stuk zuiniger. De fabrikant garandeert dat de onderdelen zelfs bij een noodstop of een plotselinge stroomuitval betrouwbaar worden vastgehouden. De EGM heeft slechts één zijde nodig om een object op te pakken; de overige vijf zijden blijven toegankelijk.

Onder ideale omstandigheden heeft de EGM een grijpkracht van 1,2 tot 22,5 kN en is hij geschikt voor onderdelen tot een maximum van 147 kg. Door de afmetingen is de EGM ook in te zetten in beperkte ruimtes. De maximale omgevingstemperatuur bedraagt 40 graden Celsius en de activering- en/of deactiveringstijd ligt tussen 300 en 350 ms.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen