Machines Assembléon wisselen 30 procent sneller van product

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De krachtenbundeling van Assembléon en de Israëlische specialist in PCB-productiviteitstools Valor Computerized Systems begint haar vruchten af te werpen. Samen hebben de bedrijven de VPlan-Lite-software ontwikkeld, waarmee gebruikers de pak-en-plaatsers uit de Veldhovense A-serie 30 procent sneller kunnen laten overschakelen op een nieuw product. De software genereert run-klare geoptimaliseerde programma‘s en set-upinstructies voor de AX-201, AX-301 en AX-501, inclusief volledig beheer van onderdeeldata. De Virtual Sticky Tape-optie zorgt ervoor dat de machines direct met productie kunnen beginnen en maakt proefdraaien overbodig.

VPlan-Lite is onderdeel van Valors Manufacturing Execution System (Mes)-pakket, een open en modulair managementframework om workflows en businessprocessen te automatiseren op machine-, lijn- en fabrieksniveau. De suite sluit naadloos aan op de interfaces van Assembléon, wat performancemonitoring, traceability en warehousingoplossingen mogelijk maakt. De Veldhovense A-serie communiceert realtime en transparant met de Mes-besturingssoftware. Dit vereenvoudigt de hele fabricage doordat de pak-en-plaatsers niet langer automatiseringseilanden zijn. Bovendien helpt het om bottlenecks te elimineren en het onderdelenbeheer, de logistiek en de kwaliteitsverbetersystemen te stroomlijnen. De complete Mes-suite voor de Assembléon-machines komt in juni beschikbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.