Machinefabriek Boessenkool en Thomassen Machining worden broertjes

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Osse Equipment Manufacturing (OEM-Group) heeft Thomassen Machining uit Rheden ingelijfd. De OEM-Group is onlangs opgericht door Eelco Osse, de directeur van Machinefabriek Boessenkool uit Almelo. Osse wil de activiteiten van de twee bedrijven – Boessenkool en Thomassen – samenvoegen om internationaal steviger te staan. Thomassen zal als zelfstandige business blijven opereren vanuit Rheden.

’Door de combinatie van Boessenkool en Thomassen in de Osse Equipment Manufacturing Group kunnen deze bedrijven meegroeien met de vraag van hun internationale klanten‘, zegt Eelco Osse op vraagenaanbod.nl. ’De productiecapaciteit neemt belangrijk toe, maar ook de mogelijkheden. Ieder partnerbedrijf heeft zijn eigen specialisten in huis. De bedoeling is dat de relaties van beide bedrijven optimaal kunnen profiteren van de extra mogelijkheden als het gaat om machines of machinedelen in mammoetformaat.‘

Thomassen Machining is gespecialiseerd in de bewerking van grote, zware en complexe gietstukken tot vijftig ton. De toepassingen zijn voornamelijk terug te vinden in energieopwekking, zware machine- en apparatenbouw, petrochemie en offshore. Ongeveer drie kwart van de omzet is afkomstig uit export, waarbij de VS en Europa de belangrijkste marktgebieden zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.