Macawi begint levering blower-modules

Leestijd: 2 minuten

De Eindhovense ontwikkelaar van beademingsapparatuur Macawi heeft afgelopen maand zijn eerste batch van 25 beademingsmodules verscheept. Het bedrijf, dat vorig jaar verder ging onder de vleugels van Demcon, stuurde de serie naar een Duitse klant die, ook de komende periode 25 modules per maand zal afnemen. Het bedrijf zegt ook al contracten te hebben met andere Europese klanten en gesprekken te voeren met partijen in Azië en de VS. Binnen twee tot drie jaar wil Macawi 250 of meer modules per maand leveren.

Macawi werd opgericht door vijf ex-werknemers van Dräger Medical, dat in 2009 zijn vestiging in Best opdoekte. Zij concentreerden zich op een universele blower-OEM-module die voor uiteenlopende beademingstoepassingen ingezet kan worden: van apparaten voor de ambulance tot het ziekenhuis en voor beademers van zowel baby’s als volwassenen.

De marktintroductie liep echter forse vertraging op. September vorig jaar kwam daar verandering in toen Demcon het team overnam. Als onderdeel van een groot bedrijf bleken klanten eerder bereid om tot zaken over te gaan. Bovendien hielp Demcon bij het opzetten van de toeleverketen en het marktrijp maken van het product. Zo werd de module herontworpen en hielp Demcon bij de ontwikkeling van de hoogdynamische besturing. Het ingenieursbureau verzorgt ook de assemblage.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.