Maarten Steinbuch wint Kivi Academic Society Award

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs reikt op 18 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan Maarten Steinbuch, hoogleraar systeem- en regeltechniek aan de TU Eindhoven. Steinbuch wint deze prijs vanwege ‘zijn bijdrage in maatschappelijk belangrijke technologische ontwikkelingen, de verbinding die hij weet te leggen tussen zijn universitaire onderzoek en projecten binnen en buiten de universiteit en de laagdrempelige en aansprekende wijze waarop hij kinderen, studenten, het bedrijfsleven en anderen hierin weet mee te nemen’, aldus Kivi. Het is dit jaar voor het eerst dat de award wordt uitgereikt. In aanmerking komen hoogleraren die zich onderscheiden door hun vermogen om op aansprekende wijze de verbinding tussen de wetenschap en de maatschappij te leggen.

Tot de expertise van Steinbuch behoren slimme mobiliteit, de ontwikkeling van zorg- en operatierobots en duurzame energietechnologie, met name kernfusie. Steinbuch is wetenschappelijk directeur van het High Tech Systems Center en van het Competentiecentrum voor High Tech Systemen van de 3TU Federatie. Ook is hij hoofd van de groep Control Systems Technology bij de faculteit werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven en de bedenker van de bachelor-, master- en Pdeng-opleidingen automotive. Hij was voorzitter van de Stichting Techniekpromotie en is medeoprichter van MI-Partners en Mechatronics Academy. Diverse keren ontving hij de best teacher-award. Bovendien heeft zijn onderzoeksgroep recent voor de tweede maal de excellentiestatus verkregen van een internationale wetenschappelijke commissie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.