Maarten Steinbuch krijgt eretitel Simon Stevin Meester 2016

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

TUE-hoogleraar Maarten Steinbuch krijgt dit jaar het Simon Stevin Meesterschap, de hoogste onderscheiding voor de technische wetenschappen in Nederland. Aan deze eretitel, toegekend door technologiestichting STW, is een half miljoen euro verbonden, te besteden aan onderzoek.

Vanwege het 35-jarige bestaan van STW, zijn er dit jaar twee winnaars. Naast Steinbuch krijgt ook Suzanne Hulscher van de Universiteit Twente de prijs. Ze krijgen de prijs voor hun technisch-wetenschappelijke onderzoek en de manier waarop zij bruggen slaan tussen wetenschap en praktijk, aldus STW. De laureaten ontvangen hun prijs tijdens het jaarcongres van STW, dat plaatsvindt op 24 november 2016.

‘Ik voel me zeer vereerd’, reageert Steinbuch op de bekendmaking. ‘De prijs onderstreept het belang van de verbinding die we moeten maken vanuit de wetenschap met de maatschappij en de industrie. Dat is waar ik voor sta. Het is een stimulans voor deze benadering dat ik nu deze prijs krijg.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.