M8-connectoren zonder gereedschap confectioneren

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Phoenix Contact biedt de Quickon-aansluittechniek nu ook voor sensor- en actorkabels in M8-uitvoering. Het vergt meestal veel tijd om deze in het veld aan te sluiten op compacte ronde connectoren. Bij de gebruikelijke snelaansluitoplossingen moeten bovendien veel afzonderlijke componenten worden geconfectioneerd.

Bij het tweedelige Quickon-systeem zijn wartel, trekontlasting, afdichting en kabelgeleiding gereduceerd tot één centrale component – de Quickon-moer. De aders worden ingevoerd en gelijk met de rand afgesneden waarna de behuizing wordt dichtgeschroefd. Daarbij doorsnijdt een snijcontact de aderisolatie en maakt die trilvast en gasdicht contact met de koperlitze.

De snelaansluiting Quickon M8 is leverbaar in drie- en vierpolige uitvoering voor een doorsnedebereik van 0,08 tot en met 0,5 mm2 in beschermingsklasse IP67.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen