M12-connectoren met Mini-B-USB-aansluiting

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Om in de industriële omgeving een hoge beschermingsklasse te bieden, heeft Phoenix Contact de USB-Mini-B-aansluiting in M12-connectoren geïntegreerd. De M12-Mini-connectoren hebben inclusief printplaatstift een afmeting van 15 bij 24,92 mm. De omspoten kabels voldoen aan beschermingsklasse IP65/IP67. De M12-behuizing biedt bescherming tegen krachtige slagen en stoten en is zelfs bestand tegen corrosieve omgevingsomstandigheden. De M12-Mini-B-USB-connector is via een geïntegreerde massaveer verbonden met de metalen behuizing. Dit zorgt voor een doorgaand massapad, waardoor een optimale afscherming wordt bereikt.

De printplaatconnector kan direct op de printplaat worden toegepast. Extra componenten zoals soldeerlipaansluitingen voor aansluiting op de printplaat zijn niet nodig. De connectoren zijn voorzien van de Speedcon-snelaansluittechniek en worden met één halve draai vergrendeld. Hierdoor wordt de installatietijd in vergelijking met standaard schroefdraadverbindingen tot negentig procent gereduceerd. De connectoren met een overdrachtsnelheid van 480 Mb/s voldoen aan de USB 2.0-standaard.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen