Luxexcel lanceert geüpdatet productiesysteem voor slimme brillen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Luxexcel heeft zijn productieplatform waarmee bedrijven lenzen op sterkte kunnen integreren in de productie van slimme brillen. Het Eindhovense Visionplatform 7 bevat nieuwe functies die specifiek zijn gericht op het vervaardigen van slimme brillenglazen op sterkte die licht en dun zijn en kunnen worden gebruikt in commerciële monturen, vergelijkbaar met traditionele brillen. Het platform is ontwikkeld op basis van de marktvraag en klantspecifieke behoeften voor flexibele en goed presterende productiesystemen.

Luxexcel omschrijft zijn Visionplatform 7 als technologie-agnostisch: het integreert objecten zoals golfgeleiders, holografische elementen en vloeibare-kristalfolies tijdens het 3D-printproces. Het platform omvat hightech hardware, gepatenteerde materialen, geavanceerde software en processen – alles wat nodig is om on-demand slimme brillen op sterkte te maken. Met die mogelijkheden kunnen technologiebedrijven hun brillenprojecten rond augmented reality versnellen en ontwerpers de flexibiliteit geven om de slimme bril te maken die ze willen.

‘De lancering van Visionplatform 7 luidt een nieuw tijdperk in in de productie van slimme lenzen op sterkte’, stelt Luxexcel-directeur Fabio Esposito. ‘Om te kunnen concurreren in de race om smartglasses te lanceren die klaar zijn voor de consument, moeten brillenfabrikanten rekening houden benodigde sterktes in hun productiesystemen. Meer dan 75 procent van de volwassen wereldbevolking heeft tegenwoordig lenzen op sterkte nodig. Luxexcel biedt een disruptieve oplossing waarbij slimme technologie naadloos wordt gecombineerd met een bril op sterkte, in plaats van achteraf de sterkte aan het slimme apparaat toe te voegen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.