Luxexcel breidt uit naar de VS

Alexander Pil
12 januari 2018

Luxexcel heeft zijn Amerikaanse hoofdkantoor geopend in Alpharette, onder de rook van Atlanta. Commercieel directeur Guido Groet verhuist naar Georgia om de start van de nieuwe vestiging te begeleiden. ‘Het Amerikaanse team beslaat de sales, marketing, businessdevelopment en service’, aldus Groet. ‘We hebben onze eerste Visionplatform-systemen in de Verenigde Staten geïnstalleerd en verwachten veel van de follow-ups. De Amerikaanse markt staat open voor innovatie en nieuwe mogelijkheden. Dat gaat hand in hand met onze missie om de industrie voor brillenglazen te revolutioneren.’

Luxexcel ontwikkelde de afgelopen jaren technologie waarmee het lenzen en andere optica in een keer kan 3d-printen, zonder nabehandelingsstappen.

Sinds vorig jaar zet Luxexcel zijn kaarten op de markt voor brillenglazen en aanverwante producten zoals vr- en ar-brillen. Vooral lastig te slijpen lenzen, zoals multifocale glazen, moeten van de 3d-printtechniek uit Turnhout profiteren. Luxexcel hanteert een verhuurmodel, waarbij de systemen zijn eigendom blijven en brillenmakers betalen naar gebruik.