Luxexcel bouwt fabriek voor 3D-productie led-optica

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Zeeuwse Luxexcel investeert in een nieuwe 3D-printfabriek voor de productie van grotere volumes led-optica. Deze maand is het met de bouw begonnen, in de tweede helft van het jaar moet de productielijn operationeel zijn. Luxexcel heeft dan ook de beschikking over een cleanroom waardoor het een stap voorwaarts kan zetten in de kwaliteit van de optische componenten. ‘Deze faciliteit biedt ons de mogelijkheid om onze productie op te schalen en de time to market voor grotere series op maat gemaakte optica significant te verkorten’, aldus Luxexcel-CEO Richard van de Vrie.

Begin dit jaar haalde Luxexcel vijf miljoen euro investeringsgeld binnen bij kapitaalschieters Munich Venture Partners, Chrysalix Set en Filsa Capital. Ook vorig jaar kon het al 4 miljoen euro bijschrijven. Van de Vrie zegt regelmatig te worden benaderd voor afgeleide producten zoals het printen van lenzen voor chips. Concrete plannen liggen er niet klaar in Goes maar ‘als de zak geld groot genoeg is, richten we morgen een nieuwe businessunit op’.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.