Lumicks vangt 93 miljoen in nieuwe financieringsronde

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

Lumicks, specialist in life science-apparatuur, heeft 93 miljoen dollar (77 miljoen euro) binnengehaald in een serie D investeringsronde. Volgens de Amsterdamse startup is het merendeel van het budget bestemd om de groei-initiatieven van het bedrijf te ondersteunen, waaronder de uitbreiding van zijn r&d- en commerciële activiteiten voor zijn Z-Movi-platforms voor dynamische analyse van enkelvoudige moleculen en celaviditeit.

Het Z-Movi-analyseplatform voor celaviditeit meet snel de bindingssterkte tussen doel- en immuuncellen, waardoor resultaten met hoge doorvoer worden verkregen met eencellige resolutie. Informatie over celaviditeit is een belangrijke maatstaf voor het resultaat van cellulaire immuuntherapieën. Inzichten in celaviditeit bieden onderzoekers in een vroeg stadium reproduceerbare en voorspellende data over de beste kandidaten, wat mogelijk leidt tot een verbeterde selectie en een aanzienlijk snellere medicijnontwikkeling. Sinds de release in 2020 hebben toonaangevende biotech- en farmaceutische bedrijven over de hele wereld de Z-Movi in gebruik genomen om de intrede van celtherapieën in klinische onderzoeken te versnellen.

De financieringsronde werd geleid door nieuwe investeerders Farallon Capital Management en Lauxera Capital Partners, en omvatte investeringen door Softbank Vision 2, fondsen en rekeningen geadviseerd door T. Rowe Price Associates, Parian Global Management, Pura Vida Investments en Irving Investors. De ronde werd ook ondersteund door de bestaande investeerder Gilde Healthcare en enkele leden van het managementteam van Lumicks.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen