Luc Tack nieuwe topman bij Picanol

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Na de geslaagde kapitaalverhoging van begin deze week herschikt Picanol zijn topbestuurders. Luc Tack, die zich garant had gesteld voor de opbrengst van de aandelenuitgifte, is aangesteld als de nieuwe gedelegeerd bestuurder. Hij volgt Chris Dewulf op, die steeds heeft aangegeven op zestigjarige leeftijd een stapje terug te willen doen.

Tack is sinds de kapitaalverhoging de grootste aandeelhouder van de Ieperse weefgetouwenspecialist. Zijn bedrijf Oostrotex heeft bijna 60 procent van het stemrecht. Tack controleert tevens Symphony Mills, dat een belang heeft van 8,4 procent. Via dit laatste vennootschap heeft Tack ook invloed op de Stichting Administratiekantoor Picanol, dat een zeggenschap heeft van bijna 19 procent. In totaal heeft Tack dus bijna vrijspel met een stemrecht van 87,1 procent.

Dewulf zal voorlopig nog wel betrokken blijven bij Picanol. Hij heeft nog een zitje in de raad van bestuur en zal tot eind dit jaar direct advies blijven geven aan het management. Bovendien staat hij op de nominatie om de algemene vergadering voor te zitten. De huidige voorzitter Luc Van Nevel heeft aangekondigd volgend jaar zijn mandaat te willen neerleggen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.