Luc Tack blijft belang in Picanol vergroten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sinds 14 maart heeft Luc Tack op de beurs ruim 47 duizend aandelen Picanol gekocht. De acquisitie is goed voor een bedrag van dik een half miljoen euro. Dat meldt zakenmagazine Trends.

Na een kapitaalsverhoging medio 2009 werd Tack directeur van Picanol. Direct en indirect had hij op dat moment zeggenschap over meer dan 87 procent van de aandelen. Sinds die tijd is Tack stukken blijven opkopen, waardoor hij nu invloed heeft op bijna negentig procent van de Picanol-aandelen. Analisten vragen zich daarom af of het bedrijf nog wel bestaansrecht heeft op de beurs.

In een recent interview met Mechatronica Magazine zegt Tack daarover: ’Het is absoluut niet de bedoeling om van de beurs te gaan. Het bedrijf is beursgenoteerd sedert 1966. Wij zijn er goed op georganiseerd en gestructureerd. Het heeft ook voordelen om beursgenoteerd te zijn. Zo is er altijd een goede raad van bestuur, zodat we ook in moeilijke tijden goed worden bestuurd. Vandaag is het bedrijf zeer goed gefinancierd, we hebben absoluut geen kapitaalbehoefte, maar wie weet wat er in de toekomst allemaal op onze weg komt. Door op de beurs te blijven, houden we opties open. Het is een troefkaart die we niet weg moeten doen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.