Lot Nedcar in handen BMW

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Als BMW besluit om in Born auto‘s te gaan bouwen, is het voortbestaan van Nedcar gegarandeerd. Alle overige partijen zijn het namelijk eens geworden over de voorwaarden voor de overname van de Limburgse autofabriek. Dat meldt De Limburger.

De Duitse autofabrikant heeft geen interesse om de autofabriek in Born over te nemen maar wil wellicht wel gebruikmaken van de productiefaciliteiten. VDL heeft belangstelling om als intermediair te fungeren: naar verwachting tekent de Eindhovense bedrijvengroep morgen een intentieovereenkomst voor de overname van Nedcar. Alleen BMW kan dan nog roet in het eten gooien door af te zien van productie in Born. De Limburger schrijft dat de Duitsers bij recente bezoeken aan Nedcar zeer te spreken waren over de productiekwaliteit en de mogelijkheden die de personenautofabriek biedt.

BMW zou vanaf begin 2014 de Bornse fabriek willen inzetten. Mitsubishi, voor wie Nedcar nu auto‘s bouwt, stopt echter al begin 2013. De nationale en regionale overheden zijn het met VDL eens geworden over een pakket scholings- en steunmaatregelen voor het Nedcar-personeel. Met de verkoop bespaart Mitsubishi vele miljoenen aan ontslagpremies. Een deel daarvan betaalt het Japanse bedrijf aan VDL, aldus De Limburger.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.