Losse eilandjes funest voor komende digitalisering

Patrick Fokke is industry sales director Benelux bij Siemens Industry Software.

Leestijd: 3 minuten

Hoe ver is de Nederlandse industrie met de digitale verandering? Siemens deed een benchmark onder zeshonderd machinebouwers en vond een aantal verrassende resultaten. Belangrijkste advies: wacht niet en stap in.

De digitalisering grijpt om zich heen. Machines worden slimmer, het productieproces moet goedkoper en sneller, zonder dat er aan kwaliteit wordt ingeboet. Het internet of things (iot) speelt een steeds crucialere rol. Zo zal het internet in de toekomst steeds vaker het productieproces aansturen, met als gevolg dat de mens voor een deel overbodig raakt. Uit onderzoek van Reportlinker blijkt dat de wereldwijde markt voor iot in de machinebouw zal groeien van 750 miljoen dollar in 2017 naar 2,7 miljard dollar in 2022, een samengestelde jaarlijkse groei van 28,7 procent.

Dit is een forse verandering, zeg gerust een revolutie, waar we onze ogen niet voor mogen sluiten. De vraag is of machinebouwers oog hebben voor de impact van deze technologische ontwikkelingen op de vervaardiging van hun producten. En hoe pas je je aan?

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.