Loop Robots uit de startblokken met investering van 1,7 miljoen

Collin Arocho
Leestijd: 2 minuten

Na de succesvolle afronding van zijn seed-investeringsronde kan Loop Robots echt van start. De robotica-startup haalde 2 miljoen dollar (ongeveer 1,7 miljoen euro) binnen om de inzet van zijn geautomatiseerde oppervlaktedesinfectierobots voor ziekenhuizen te versnellen. Steun in deze ronde kwam van een groep particuliere ondernemersinvesteerders en werd geleid door mkb-investeerder Nanotech Ventures en het Locapes Investment Fund.

Sam, de desinfectierobot van Loop, is gebaseerd op de gelijknamige bewakingsrobot, ontwikkeld door het inmiddels ter ziele gegane Robot Security Systems. Deze business was onderdeel van Robot Robots Company samen met Robot Care Systems, die beide in 2019 failliet gingen. In plaats van surveillance is de slimme robot nu echter ontworpen om medische desinfectie sneller, veiliger en digitaal controleerbaar te maken, waardoor ziekenhuisinfecties worden bestreden. Bovendien helpt het systeem het gebruik van chemicaliën te verminderen, omdat het een krachtig kiemdodend UVC-licht gebruikt om tot 99,9999 procent van de bacteriën, virussen en andere pathogenen te neutraliseren.

‘We bieden een bovenmenselijke tool, onze cobot Sam, aan het schoonmaakpersoneel in ziekenhuizen, wat hen helpt om een veiligere ziekenhuisomgeving te creëren zonder te hoeven werken met chemische doekjes en biociden’, zegt Loop Robots-ceo en -medeoprichter Per Slycke. ‘Na zeer nauw te hebben samengewerkt met verschillende toonaangevende ziekenhuizen in de Benelux en ervoor te hebben gezorgd dat het schoonmaakpersoneel graag met Sam samenwerkt, zijn we klaar om implementaties van onze gevalideerde en gecertificeerde geautomatiseerde desinfectiecobot op te schalen. In tegenstelling tot eerdere generaties UVC-desinfectierobots, is Sam eenvoudig te integreren in de operationele workflow van schoonmaakpersoneel in het ziekenhuis, wat essentieel is voor grootschalig gebruik.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen