Lomonova hoogleraar hightech precisiesystemen bij TUE

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De TU Eindhoven heeft Elena Lomonova benoemd tot hoogleraar Electromechanics, Power Electronics and Motion Systems. De geboren Russin volgt bovendien de vorig jaar overleden André Vandenput op als voorzitter van de onderzoeksgroep Electromechanics and Power Electronics.

Lomonova‘s groep doet vooral werk op terreinen waar de industrie tekort schiet wat betreft kennis. ’Als je een systeem kunt opbouwen uit commercieel verkrijgbare onderdelen, dan kan de industrie het zelf wel. Wij gaan een stap verder en ontwerpen en bouwen geheel nieuwe systemen op het randje van wat mogelijk is‘, aldus Lomonova. Recent sleutelden haar onderzoekers bijvoorbeeld een volledig draadloos platform in elkaar voor de plaatsing van elektronicaonderdelen. Zowel de aanstuurinformatie als elektrische energie wordt zonder draden bij het platform bezorgd.

De nieuwe Eindhovense hoogleraar werkt van oudsher intensief samen met bedrijven die actief zijn in automotive, medische systemen en consumentenelektronica.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.