Lokalisatiesensor Accerion houdt robots precies op goede spoor

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

Na enkele maanden van veldtests en pilotprogramma’s heeft Accerion officieel zijn Triton-lokalisatiesensor voor mobiele robots en automatisch geleide voertuigen (agv’s) gelanceerd. Om zijn belofte waar te maken van een ​​100 procent infrastructuurvrije lokalisatieoplossing, levert de sensor een nauwkeurigheid van minder dan een millimeter. Hij is geschikt voor toepassingen in dynamische omgevingen zoals vrije navigatie, zeer nauwkeurige docking en het volgen van een virtuele lijn. Met deze oplossing wil de Venlose startup doorbreken in de magazijnfulfilment, productie en logistiek door een hoge mate van flexibiliteit, aanpasbaarheid, snelheid en precisie te bieden.

Het systeem bestaat uit een optische sensor en een geïntegreerde verwerkingseenheid. De Triton scant het vloeroppervlak onder de robot en gebruikt dat als referentie, waarbij het vloeroppervlak in feite in een kaart verandert om coördinaten aan het navigatiesysteem te geven. Zo kunnen robots zichzelf in de omgeving lokaliseren – zonder lasers, magneetbanden of inductielijnen. ‘We hebben er alles aan gedaan om maximale prestaties uit de hardware te halen. We gebruiken een zeer geavanceerde camera, waardoor de mogelijkheden van de optica werden uitgebreid’, aldus Ruben Vandenheede, systeemingenieur bij Accerion. ‘We hebben de Triton door de mangel gehaald om ervoor te zorgen dat hij robuust en betrouwbaar genoeg is voor industriële activiteiten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.