Logistiekautomatiseerder Dematic duikt in robots

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dematic – dat vorig jaar Egemin inlijfde – heeft een nieuwe afdeling opgericht: Robotics Center of Excellence. De nieuwe loot aan de boom biedt een breed pakket aan geautomatiseerde oplossingen gebaseerd op robottechnologie, nieuwe visies en procesverbeteringen. Van de ontvangst van de goederen tot en met de verzending kunnen deze oplossingen voor elke taak in het magazijn worden ingezet. Typische oplossingen zijn het laags- en stuksgewijs depalettiseren, vullen van containers, het klaarmaken van stukgoedzendingen met robots, kitting, gebruik van crossbelt- en tassensorteersystemen, zoals palettiseren en laden van vrachtwagens.

‘Technologische veranderingen voor de toekomst in de producthandling en op het gebied van software zijn de sleutelfactoren waarmee een breed toegepaste robottechnologie het proces efficiënter en voordeliger maakt’, stelt Crystal Parrott, manager van Dematic Robotics Center of Excellence. ‘Bovendien kunnen we onze ervaringen uit het verleden bij het implementeren van roboticaoplossingen voor het depalettiseren en palettiseren gebruiken en met nieuwe functies combineren. Hiermee worden oplossingen geboden voor de robotica-afhandelingen van stukgoederen, het vullen van containers en het gesorteerd vullen van containers en voor nog vele andere toepassingen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.