LMS Virtual.Lab krijgt update

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

LMS International heeft een nieuwe versie geïntroduceerd van zijn geïntegreerde simulatieoplossing: Virtual.Lab Revision 10. Het Leuvense bedrijf heeft features toegevoegd, lopend van multi-body simulatie tot FEM-akoestiek. ’Met Revision 10 hebben we de focus gelegd op snelheid en productiviteit‘, zegt LMS‘ simulatie-VP Stefaan Goossens. ’Gebruikers in de akoestiek kunnen hun simulaties versnellen via geavanceerde technieken zoals Automatically Matched Layer en de nieuwe MUMPS-solver. Multi-body simulaties profiteren van verbeteringen in oplossnelheid en productiviteit, zoals bijvoorbeeld bij het managen van multiple events met de nieuwe Solutions Manager.‘

Virtual.Lab Revision 10 bevat een serie klantspecifieke solvers en opties voor gegarandeerde snelheid en efficiëntie. Automatically Matched Layer (AML) is de meest in het oog springende feature. Met AML is het niet meer nodig om de absorberende Perfectly Matched Layer te modelleren. Het systeem doet dat automatisch, resulterend in een simpelere FEM-mesh dichtbij het stralende object. De FEM-elementen zijn bewust klein gehouden zodat de mesh-netwerken beheersbaar blijven en snel kunnen worden opgelost. Andere updates zijn een MUMPS-solver (Multi-Frontal Massively Parallel Sparse) en VATV (Vibro-Acoustic Transfer Vector). Bovendien houdt revisie 10 rekening met het effect van temperatuur op de akoestiek.

LMS heeft ook de productiviteit van zijn multi-body simulatiepakket (MBS) LMS Virtual.Lab Motion verhoogd. De nieuwe Solutions Manager maakt het mogelijk om grote sets van analysegevallen te verwerken. Ook is er een connectie gemaakt met Abaqus voor niet-lineaire FE-cosimulatie. Zo‘n cosimulatie combineert de accurate niet-lineaire representatie van componenten met de rekensnelheid van MBS.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen