LMS stemt tools af op Frans systeemengineeringplatform

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

LMS International heeft zich aangesloten bij het Franse researchproject Agesys (Atelier de Génie Système). Het onderzoek heeft als doel om een open generiek platform te ontwikkelen dat architectuurgedreven modelgebaseerde systeemengineering van mechatronische systemen en embedded software ondersteunt. Dat platform moet alle designfases afdekken, van idee en requirements tot implementatie en validatie. Agesys heeft een looptijd van drie jaar en een budget van 19 miljoen euro. Deelnemers komen uit de auto-, luchtvaart- en spoorwegindustrie. Naast onder meer Airbus, Alstom, PSA Peugeot Citroen, Renault en Thales is er een aantal technologieleveranciers betrokken waaronder CEA, Estrerel en Scilab. Bij die laatste groep heeft zich nu dus ook LMS gevoegd.

Het Leuvense LMS zal zijn Agesys-inspanningen richten op zijn Imagine.Lab-oplossing. Die zet het nadrukkelijker op de kaart als open en toolonafhankelijk simulatieplatform voor architectuurgedreven modelgebaseerde ontwikkeling van mechatronische systemen. Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld dat de recent gelanceerde Imagine.Lab System Synthesis-applicatie geschikt is voor het frontloaden van systeemmodellen door te focussen op systeemarchitectuurconstructie, en uitvoerbare systeemconfiguraties creëert. Die configuraties zijn gebaseerd op fysieke en controlesysteemmodellen van componenten en subsystemen afkomstig van bijvoorbeeld Imagine.Lab Amesim of Simulink.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.