LMS overgenomen door Siemens

Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft 680 miljoen euro op tafel gelegd voor de overname van LMS International. Dit bedrijf uit Haasrode ontstond in 1980 als spin-off van de KU Leuven. Inmiddels levert het test- en simulatieoplossingen aan meer dan vijfduizend klanten, voornamelijk uit de auto- en ruimtevaartindustrie. LMS heeft zo‘n twaalfhonderd medewerkers in dienst en boekte vorig jaar een omzet van dik 160 miljoen euro.

’De acquisitie is de beste strategische optie om het langetermijnsucces voor de medewerkers en de klanten te continueren‘, aldus scheidend LMS-CEO Urbain Vandeurzen. ’Om onze toekomstige groei te maximaliseren, hebben we besloten om samen te gaan met Siemens PLM, dat de visie, ambitie, marktpositie en resources heeft om uit te groeien tot wereldwijd marktleider in software voor de technische industrie.‘

LMS gaat in Haasrode verder als de test- en simulatiesector binnen Siemens PLM. De huidige CTO Jan Leuridan en COO Dirk Van den Berghen blijven aan om het nieuwe Siemens-onderdeel te leiden. CEO en medeoprichter Vandeurzen vertrekt wel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.