LMS neemt meerderheidsbelang in Samtech

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Leuvense LMS heeft een belang van 60 procent genomen in het Luikse Samtech. Dat bedrijf is een spin-off van de plaatselijke universiteit en is gespecialiseerd in simulatietechnologie voor de lucht- en ruimtevaart. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt behalve dat LMS de overname volledig uit eigen kas kan financieren.

’LMS en Samtech zijn heel complementair‘, zegt LMS-directeur Urbain Vandeurzen in zakenmagazine Trends. ’LMS staat vooral sterk in de automobielsector, Samtech in de minder conjunctuurgevoeligere luchtvaartsector. De activiteiten van LMS worden dus evenwichtiger gespreid, terwijl Samtech van het netwerk van LMS gebruik kan maken voor de internationale commercialisering. In de luchtvaart is nog veel groei mogelijk dankzij de opkomst van nieuwe vliegtuigbouwers in de markt voor regionale jetliners.‘

Samtech heeft zo‘n tweehonderd medewerkers en acht buitenlandse vestigingen. Vorig jaar boekte het een omzet van 21 miljoen euro. LMS heeft na de overname bijna 1200 mensen op de loonlijst staan. De Leuvenaren liggen op koers om dit jaar ongeveer 175 miljoen euro om te zetten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.