Linux-terminals Bachmann krijgen broertje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bachmann Electronic heeft zijn assortiment bedieningspanelen op basis van Linux uitgebreid. De OT205 is de jongste telg uit de familie. Het scherm heeft een beelddiagonaal van 5,7 inch met QVGA- of VGA-resolutie. Gebruikers hebben bij de bediening de keuze uit een touchscreen of een in het paneel geïntegreerd keypad. De terminals zijn volgens de fabrikant zeer geschikt voor Java-gebaseerde HMI-applicaties.

Voor de implementatie van het besturingssysteem heeft Bachmann de klassieke Linux-distributie voor desktops gestript van alle ballast die niet nodig is voor de industriële sector. Het resultaat is een gestroomlijnde image op basis van Debian. Zo kan de gebruiker zich beperken tot zijn eigen domeinen en hoeft hij geen rekening te houden met het besturingssysteem.

De OT205 draait op een 500 MHz LX800-processor en heeft de beschikking over 512 MB Ram. Het scherm is een helder lcd-paneel (600 cd/m²) met een dimbaar led-backlight. Systeem- en applicatiedata zijn opgeslagen op een industriële CF-kaart die van buitenaf toegankelijk is.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen