Linux-ontwikkelsysteem houdt midden tussen doe-het-zelf en commercieel

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Embedded Alley Solutions introduceert een ontwikkelomgeving die OEM‘s helpt bij het integreren en updaten van Linux en andere opensource platformcomponenten. Het Embedded Alley Development System for Linux-based Devices biedt een middenweg tussen doe-het-zelf- en voorverpakte commerciële Linux-oplossingen doordat het enerzijds de laatste componentversies biedt en anderzijds voorziet in bewezen gereedschappen en ontwikkelmethodes. Daarnaast vergemakkelijkt het de bouw en integratie van eigen software en commerciële programmatuur van derden.

Doe-het-zelven heeft als nadeel dat de OEM‘s tot wel veertig miljoen regels broncode zelf moeten beheren en bouwen. Bij commerciële Linux-producten verliezen ze de vrijheid en flexibiliteit van opensource en zitten ze vast aan het platform van de leverancier, dat vaak niet de allernieuwste softwareversies bevat en niet aansluit op de eigen bouwsystemen en externe programmatuur. De ontwikkelomgeving van Embedded Alley start met de laatste stabiele uitvoering van kernel, bibliotheken en hulpmiddelen. Vervolgens kunnen OEM‘s aangeven welke onderdelen ze nodig hebben voor hun project, waarbij de omgeving de afhankelijkheden en de compatibiliteit over het gehele platform in de gaten houdt. Op elk moment zijn nieuwe (versies van) componenten te integreren.

Het Embedded Alley Development System for Linux-based Devices is geschikt voor Arm- en Mips-doelplatforms op basis van de huidige Linux-kernels. Het ontwikkelsysteem draait zelf op Ubuntu-werkstations. De omgeving is per direct verkrijgbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen