Linux-drivers voor Basler-camera’s

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Basler heeft een Linux-versie geïntroduceerd van zijn Pylon-stuurprogrammatuur voor Gige Vision-camera‘s. Door het platformonafhankelijke ontwerp van de driverkern bevat het pakket alle belangrijke elementen uit de Windows-variant van de software. Zo biedt de Linux-uitgave onder meer de C++-camera-Api, de Gige Vision Filter Driver en de Pylon-viewerapplicaties.

De Pylon Gige Vision Driver scheidt inkomende pakketjes met beelddata van het andere netwerkverkeer en maakt ze beschikbaar voor visietoepassingen. Met de bijgesloten viewerapplicaties zijn Basler-camera‘s snel en gemakkelijk te testen en te evalueren. Een boomstructuur in de grafische interface maakt het eenvoudig om de beeldkwaliteit aan te passen, de beste parameterinstellingen te vinden en de geavanceerde functionaliteit van de camera‘s te benutten.

De nieuwe Linux-drivers werken met Baslers area scan-productlijnen Pilot en Scout en met de line scan-familie Runner. De software is volledig compatibel met de Genicam-standaard en nieuwe camerafunctionaliteit zoals Auto-Exposure en IO-Debouncer zijn direct beschikbaar zonder dat er een update nodig is. De stuurprogrammatuur ondersteunt ook een breed scala aan hardwarefeatures, waaronder Gige-poorten op het moederbord.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen